3 redenen voor het inschakelen van een headhunter

De vacature markt is booming! Dat betekent dat het steeds moeilijker wordt om een vacature in te vullen voor veel bedrijven, er zijn namelijk kapers op de kust. Waar dit in het verleden anders was, zijn er nu echt veel open posities. Dat betekent dat u wel wat hulp kunt gebruiken bij het invullen van een vacature. In dit artikel geef ik drie redenen voor het inschakelen van een headhunter.

1. Kansen vergroten

Headhunters zijn over het algemeen opzoek naar meerdere kandidaten voor het invullen van meerdere vacatures tegelijk. Zij ori├źnteren zich dus breed. Een headhunter zorgt er dus meestal voor dat er meerdere kandidaten aan tafel aanschuiven. Dit vergroot natuurlijk de kans op slagen . Uiteraard zijn dit niet zomaar kandidaten, dit zijn vrijwel altijd kandidaten die echt geschikt zijn.

2. Vacatures op maat

Een headhunter levert maatwerk. Dat betekent dat zoals eerder genoemd je vrijwel altijd de juiste kandidaat om tafel krijgt. En dat is natuurlijk waar je een headhunter voor inschakelt. Maar toch is dit wel de echte meerwaarde die een headhunter levert ten opzichte van zelf zoeken van de meest geschikte kandidaat.

3. Het scheelt tijd

Een headhunter maakt ook een voor selectie, dat betekent dat als iemand zijn of haar CV instuurt minder kans heeft. De headhunter gaat zo specifiek opzoek dat de kandidaat bijna altijd geschikt is. U hoe hoeft dus niet meer te bladeren door een dozijn CV’s die allemaal net niet geschikt zijn.

Meer informatie over het inschakelen van een headhunter neem dan eens een kijkje op: https://topofminds.com/

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *