Een zieke werknemer: wat nu?

In ieder bedrijf komt het voor. Elk jaar hebben diverse managers binnen een bedrijf te maken met ziekteverzuim. En elk jaar wilt elke afdeling dit ziekteverzuim zo laag mogelijk houden. We zien dat steeds meer bedrijven dit zo veel mogelijk proberen te verlagen. Dit wordt op verschillende manieren uitgetest en onderzocht. Een paar zieke werknemers die na een paar dagen weer beter zijn is geen groot probleem. Een hoog ziekteverzuim of een langdurig zieke werknemer is iets wat je als ondernemer wilt voorkomen. Toch kan het en komt het voor. Er zijn een aantal stappen die je hier voor moet volgen.

Waar moet je je aan houden

Je hebt een langdurig zieke werknemer. Wanneer dit wordt geconstateerd heb je te maken met verschillende collega’s en afdelingen. Is de zieke werknemer beter? Ook dan heb je te maken met een geheel nieuw traject. Het is belangrijk dat deze trajecten zo goed mogelijk zijn en dat je weet hoe je moet handelen in zo een situatie. We zetten hier wat stappen op een rij:

  • De werknemer moet zich binnen zes weken melden bij een bedrijfsarts na de ziektemelding. Er wordt dan gekeken wat er aan de hand is en wat de volgende stap is;
  • Het advies dat de bedrijfsarts geeft dient opgevolgd te worden. Je leest hier als ondernemer of je de werknemer dient door te betalen;
  • Er wordt een plan van aanpak opgesteld met daarin een re-integratietweedespoor en herstel;
  • Wilt de bedrijfsarts dat de zieke werknemer na een bepaalde tijd weer gaat werken? Het kan zijn dat de zieke werknemer het hier niet mee eens is. Je kunt dan een second opinion aanvragen. De situatie wordt opnieuw beoordeelt door een andere bedrijfsarts.
  • Inzet van de ondernemer is ontzettend belangrijk. Blijf niet vasthouden aan de vorige situatie, maar denk zo veel mogelijk mee hoe je de zieke werknemers weer aan het werk kunt krijgen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *